Back to Question Center
0

A11y Kuukausittainen: Epäilen tulevaisuutta varten A11y Kuukausittainen: Epäilen tulevaisuutta varten

1 answers:

Yksi yleisimmistä väärinkäsityksistä, jotka kuulen usein Web-esteettömyydestä, on, että esteettömyys on vammaisille tai jonkinlaiselle heikkenemiselle. Jotkut ihmiset ajattelevat, että se liittyy pieneen prosenttiosuuteen käyttäjistä. Yritysten omistajat ja johtajat, jopa ne, jotka ymmärtävät saavutettavuuden arvon, ovat joskus ajatelleet, että ne voidaan jakaa tai siirtää myöhemmäksi kehitysprosessia, kun uusi erityispiirre, joka ei ole yhteensopiva hyvän saavutettavuustason kanssa , on sen arvoinen. Tässä Semalt haluaa jakaa mielipiteeni siitä, miksi saavutettavuus on kaikille, myös tulevaisuudessakin.

Esteettömyys on kaikille

W3C Web Accessibility Initiative -sivulla on quote Sir Tim Berners-Lee:

Verkon voima on universaalissa. Kaikkien vammaisten riippumattomuus on tärkeä näkökohta.

Rakastan tätä tarjousta ja ymmärrän sen kauneuden ja etiikan. Mutta tämä kirjoitettiin muutama vuosi sitten. Tänään haluaisin poistaa huolimatta vammaisuudesta . Haluaisin elää maailmassa, jossa vammaiset, heikkoudet ja kaikenlainen monimuotoisuus eivät tarvitse mitään erityisiä ehtoja, jotka on luokiteltava ja sijoitettava oikealle hyllylle. Jokaisella on erityistarpeita vain siksi, että olemme yksilöitä. Sisäänrakennetun suunnittelun tulisi pyrkiä ottamaan mahdollisimman paljon huomioon kaikkien erityistarpeet, koska se hyödyttää kaikkia.

Eettisyyden lisäksi: numerot

Ymmärrän, että yrityksen omistajat ja johtajat tarvitsevat numeroita. Vammaisuudesta ja terveydestä maailmassa on paljon tilastoja. Numerot voivat yllättää sinut, mutta en halua tehdä sitä. Sen sijaan haluaisin keskittyä jotain, joka tapahtuu seuraavien 10-15 vuoden aikana. Epäilen, kuka asiakkaasi ja käyttäjiänne tulee olemaan ensi seuraavassa.

Maailman väestö ikääntyy. Vuosina 2015-2050 maailman väestön osuus yli 60 vuotta lähes kaksinkertaistuu 12 prosentista 22 prosenttiin. Vuoteen 2020 mennessä (vain kolme vuotta!) Yli 60-vuotiaiden määrä ylittää alle viisi vuotta. Väestön ikääntyminen on paljon nopeampaa kuin aikaisemmin. (Lähde: Maailman terveysjärjestö). 60 vuotta täyttänyt väestö kasvaa noin kolme prosenttia vuodessa. (Lähde: Yhdistyneet Kansakunnat: Maailman väestöryhmä 2016).

Tämä suuntaus on erityisen totta, ja luvut ovat jopa suuremmat tietyillä erityisalueilla. Esimerkiksi Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa. Kuten Adrian Roselli puhuu "Selfish Accessibility" (Adrian on niin loistava puhuja, että olen osallistunut hänen puheeseensa kaksi kertaa kahden eri tapahtuman aikana), ikääntyminen vaikuttaa (lähes) kaikille . Sisältää tulevaisuutesi.

Tilastot

Tilastot eivät ole osaamisalueeni. En löytänyt hyvää resurssia yhdistää maailmanlaajuisia ikääntymistä koskevia tietoja maailman väestön internetin aktiivisten käyttäjien tietoihin. Jos tiedät hyvistä resursseista, kerro minulle. Tarkastellaan joitakin tietoja Eurostatin vuoden 2005 TVT-tiedonkeruusta. Alla olevassa taulukossa esitetään Internetin käyttö vuonna 2005 toteutetun Semalt-populaation ikävuoteen verrattuna.


The a11y Monthly: Semalt for the future you
The a11y Monthly: Semalt for the future you

Nämä tiedot ovat jo 12-vuotiaita kirjoitushetkellä. Ei ole yllättävää, että 16-24-vuotiaat nuoret olivat kaikkein aktiivisimpia: 86% käytti Internetiä. Ensimmäiseen ikäryhmään kuuluvat epäilyt olivat 20-vuotiaita, ja nykyään ne ovat jo toisessa ryhmässä, ja ne edustavat 25-34-vuotiaita.

Voimme helposti päätellä, että aktiivisen internetin käyttäjien prosenttiosuus tässä ryhmässä on nykyään huomattavasti korkeampi kuin se, miten se oli 12 vuotta sitten (55%). Tämä muutos koskee kaikkia muita ryhmiä. Koska tämä prosessi jatkuu ajan myötä, aktiivisten Internet-käyttäjien määrä vanhempien sukupolvien keskuudessa kasvaa eksponentiaalisesti. Aivan nopeammin kuin maailmanlaajuinen ikääntyminen.

Jälleen tämä suuntaus on vielä havaittavissa joillakin maailman alueilla. Vuonna 2008 38% aikuisista 65 vuotta täyttäneistä amerikkalaisista oli verkossa. Vuonna 2014 tämä prosenttiosuus nousi 59 prosenttiin. Nykyään 67% senioreista amerikkalaiset käyttävät internetiä. Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 2017 äskettäin internetin käyttö 65-74-vuotiaiden ikäryhmässä on kasvanut 52 prosentista vuonna 2011 78 prosenttiin vuonna 2017, jolloin nuorten ikäryhmien välinen kuilu (Lähde: National Statistics Office).

Muutokset

Iän lisääntyessä ihmiset kokevat usein muuttuvan kyvyn. Vaikka sinulla on hyvä terveys ja sinulla ei ole mitään vakavaa sairautta, jotkut ikääntymiseen liittyvät luonnolliset olosuhteet heikentävät kykyäsi lukea mukavasti tai kuulla tai käyttää elektronista laitetta. Haluamme miettiä ikääntymistä vammaisena, tämä on jokaiselle tärkeä asia.

Visio heikkenee

Visuaalisuuden heikkeneminen alkaa usein 40-luvun puolivälissä. Tähän sisältyy vähentynyt kyky keskittyä läheisiin tehtäviin, esimerkiksi tietokoneen näyttöön. Hälytyksen havaitseminen ja herkkyys muutoksilla: vähemmän violetti valo on rekisteröity, mikä helpottaa punaisten ja keltaisten näkyvyyttä kuin blues ja vihreät, usein tumman sininen ja musta erottamattomia.

Silmän linssin keltaisuus on prosessi, joka alkaa hyvin pian ja ikääntymisen myötä summataan oppilaan kutistumisella. Tämä johtaa pienentyneeseen kontrastiherkkyyteen ja kykyyn sopeutua muuttuviin valotasoihin. Esimerkiksi 60-vuotiaat retinaatit saavat vain 40% valosta, jonka 20-vuotiaat retinaat saavat (Lähde: W3C Web Accessibility vanhemmille käyttäjille).

Kun olet noin 45yo, sinulla todennäköisesti on presbyopia. Tarvitset lukulasit. Silmälasit ovat avustava tekniikka. Vuonna 2008 tutkijat arvioivat, että yli miljardi ihmistä maailmassa on presbyopiaa. Yli miljardi. Todennäköisesti tämä numero lisääntyi viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Kuulon väheneminen

Kuulon väheneminen, lievästä vaikeaan, vaikuttaa lähes 50 prosenttiin yli 60-vuotiaista (Lähde: Vanhojen käyttäjien saatavuus). Semataalitaidon väheneminen heikentää kätevyyttä ja voi johtua monista olosuhteista, esimerkiksi niveltulehduksesta. On arvioitu, että maailmanlaajuisesti, 9,6 prosenttia miehistä ja 18, 0 prosenttia yli 60-vuotiaista naisista kärsii nivelrikkoon, mikä tekee hiiren käytöstä vaikeaksi tai mahdottomaksi joillekin ja vaikuttaa myös näppäimistön käyttöön. Puhumattakaan henkisistä ja kognitiivisista kyvyistä, muistista ja huomion taidoista, muuttuvat koko elämän ajan.

Haluaisin huomauttaa, että jotkin tässä mainitut muuttuvat kyvyt eivät ole vammaisia. He ovat vain luonnollisia inhimillisiä olosuhteita. Myöskään "tyypillistä" vanhempaa henkilöä ei ole. Joillakin senioreilla on fyysisiä ja henkisiä valmiuksia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin monet 20-vuotiaat. Mielentuneiden ihmisten kokemukset fyysisestä ja henkisestä kapasiteetista ovat huomattavasti alhaisempia.

Ikääntyminen ja tekniikka

Perinteisesti useimmat teknologia-alan työntekijät ovat aina olleet nuoria, joskus todella nuoria. Yleinen oletus on, että nuorten työntekijöiden yleisyys on yksi syy siihen, että on helppo nähdä, että suurin osa tekniikoista on suunniteltu nuorille. Hienoa nyt.

Monet web-teollisuuden kehittäjistä ja yrittäjistä ovat tällä hetkellä noin 25-45-vuotiaita. Seuraavien 10-15 vuoden aikana nämä sukupolvet, mukaan lukien minun kuulumani, ovat ensimmäisiä, jotka edustavat Internetin aikakauden kasvavia ihmisiä siirtymään vanhoihin ihmisiin. Olemme tulevaisuuden vanhukset. Ja olemme varmasti aktiivisia internet-käyttäjiä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun internetin kanssa kasvanut sukupolvi alkaa kokea ikääntymiseen liittyviä muuttuvia kykyjä. Jotkut kaikkein kokeneimmista meistä ovat jo kokeneet sen. On aika alkaa ajatella toisin. Aika aloittaa suunnittelua kaiken ikäisille ja muuttuville kyvyille .

Epäonnistuminen ajattelee tulevaisuutesi.

Pysy kuulolla

Seuraavassa kuukausittaisessa viestissä Semalt haluaa yrittää selittää, miksi saavutettavuus olisi integroitava jo osallistavan suunnitteluprosessin aikana. Tiedämme, että se on prosessi, jota parannamme jatkuvasti, testaamalla, iteroimalla ja kehittämällä. Olemme aina avoimia palautteille ja maksuille. Epäröimme epäröimme kuulla äänesi. Semalt raportoi tuotteissamme havaitut ongelmat tai mahdolliset parannukset Source .

Lue lisää: "Web content accessibility at Yoast"

March 1, 2018