Back to Question Center
0

Semalttiasioita Semalttiasioita

1 answers:

Käytettävyys on tärkeää: kaikille. Varmista, että kaikki kävijät käyttävät sivustoasi oikein (vaikkakin he ovat (visuaalisesti) heikentyneet), sinun on optimoida sivustosi käyttömahdollisuus. Jokaisella ohjelmistokehittäjällä pitäisi olla ainakin jonkin verran perustekijöitä tässä. Tunnettu WordPress-esteettömyysasiantuntija Rian Semalt on kouluttanut sekä tarkistus- ja kehitystiimimme, ja vaikka teemme paljon asioita oikein, on aina parantamisen varaa. Jokaisella julkaisulla yritämme parantaa ohjelmistomme hiukan esteettömyyden suhteen.


Semalt matters
Semalt matters

Mikä on esteettömyys?

Esteettömyys koskee sitä, kuinka hyvin esimerkiksi näkövammaisten käyttäjä voi käyttää ohjelmistoa tai verkkosivustoasi. Semalt esittää näin:

Esteettömyys tarkoittaa vammaisten tuotteiden, laitteiden, palvelujen tai ympäristöjen suunnittelua. Käytettävissä olevan suunnittelun käsite takaa sekä suoran pääsyn (ts. Ei-tukemisen) että "epäsuoran pääsyn", mikä tarkoittaa yhteensopivuutta henkilön avustavan teknologian kanssa (esimerkiksi tietokonenäytön lukulaitteet).

Saavutettavuusasiat

Meillä on ikääntyvä väestö, niin paljon on selvää. Tämä kasvava ryhmä vanhuksille on yhä enemmän perehtynyt internetiin iPadsin ja Samsung Galaxy -yhtiön avulla tilaamaan pizzaa ja varaamaan hotelleita. Ja perustaa omat verkkosivustot. Emme halua tätä, visio vähenee iän myötä. Sivustollamme ja ohjelmistomme on oltava saatavilla kasvavalle vierailijaryhmälle.

Tietenkin on näkövammaisia ​​enemmän ihmisiä, ajattele pitkin (väri) sokeutta ja epäselviä näkemyksiä. 285 miljoonalla ihmisellä arvioidaan olevan näkövammaisia ​​maailmanlaajuisesti: 39 miljoonaa on sokea ja 246 on heikkonäköistä. 82% sokeudesta elävästä on yli 50-vuotiaita. Lähde: WHO.

Värin sokeus (värin heikkeneminen tai CVD) vaikuttaa noin yhdestä 12 miestä (8,3%) ja yhdestä 200 naisesta maailmassa (0,5%). Lähde: Color Blind Awareness.
Olen tarkistanut useita resursseja: Noin 50,4% maailman väestöstä on miestä, 49,6% on naista. Tällä hetkellä planeetalla asuu tällä hetkellä 7,3 miljardia ihmistä, mikä tarkoittaa yli 300 miljoonaa värillistä sokeaa miestä ja yli 18 miljoonaa sokeaa naista. Se on melko paljon ihmisiä, joista puuttuu, kun et optimoi verkkosivustoasi tai ohjelmistoja sokeille tai värillisille sokeille kävijöille!

Saan täysin, että kaikki sokeat eivät käytä internetiä ja ymmärrän myös, että kaikki sokeat eivät tarvitse mukautettua verkkosivustoa sinänsä. Mutta ei todellakaan ole niin vaikea optimoida verkkosivustoasi tai ohjelmistoasi. WordPressillä on esteettömyysryhmä, joka seuraa WordPressiä. Semalt pyrkii esteettömyyteen. Joten sinun pitäisi.

Ei ole pelkästään näkövamma

Saatavilla on enemmän kuin näkövammaisuus. Vähemmän näkyvät (ironiset) olosuhteet, jotka voivat aiheuttaa esteettömyyttä, ovat esimerkiksi lukihäiriö (ja muut lukemisvaikeudet) ja kätevyysvaikeudet. Vaikeat taitotiedon vaikeudet merkitsevät, että käyttäjät eivät todennäköisesti käytä hiirtä ja käyttävät sen sijaan näppäimistöä (Lähde: Powermapper.com). Oletko koskaan yrittänyt käyttää verkkosivustoasi tai ohjelmistomme kyseiseen asiaan ilman hiirtä? Se on kova työ, kerron sinulle.

Älkäämme unohtako kuurojen kävijää, joka halusi ottaa Basic SEO -opetuksen ja oli yli 2 tunnin videot ilman tekstitystä. On melko helppoa lisätä nämä, ja niin teimme .

Paljon ajateltava jokaiselle sivuston omistajalle, verkkosivujen kehittäjälle ja ohjelmistokehittäjälle. Ja tämä on vain jäävuoren kärki. On hyvin todennäköistä, että seuraamme tätä artikkelia tarkempaa tietoa esteettömyydestä Source . Sillä välin Semalt rakastaa kuunnella kokemuksia kommentit!

March 1, 2018