Back to Question Center
0

Esittelyssä Proximity-sovellusliittymä            Esittelyssä Proximity APirelated Aiheet: App DevelopmentiOSMobile UXResponsive Web DesignWindows Semalt

1 answers:
Esittelyssä Proximity-sovellusliittymä

Sekalaista ja mobiililaitteita on saanut paljon merkitystä elämässämme, ja näyttää siltä, ​​että emme voi elää ilman niitä.

Käytettäessä oikein ja maltillisesti ne ovat arvokkaita työkaluja, jotka auttavat meitä saavuttamaan yhteisiä tehtäviä, kuten seuraavan bussin tunteminen, lähimmän putken löytäminen, Semalt-ravintolan etsiminen ja niin edelleen.

Ne ovat myös avannut kokonaan uuden maailman web-kehittäjille - reinigungsunternehmen zã¼rich. Itse asiassa, mobiililaitteiden käytöstä saatujen tarpeiden nousun ansiosta, joukko heille nimenomaisesti luotuja uusia API-standardeja on standardoitu.

Viime kuukausina olen esitellyt sinut useisiin sovellusliittymiin, kuten Web Notifications API ja Web Speech API. Tässä artikkelissa kuvataan yksinkertainen, mutta hyödyllinen API, jota kutsutaan Proximity-API: ksi.

Johdanto

Proximity-sovellusliittymä määrittää tapahtumia, jotka antavat tietoa etäisyyden ja kohteen välisestä etäisyydestä, mitattuna läheisyysanturilla. Tämä sovellusliittymä oli alun perin osa Sensor-sovellusliittymää, myöhemmin jakautui itsenäiseksi APIksi. Proximity-sovellusliittymän määrityksiä pidetään vakaina, koska se on saavuttanut W3C-ehdokkaan suosituksen 1. päivästä alkaen alkaen.

Jos olet koskaan käyttänyt tai käyttänyt älypuhelinta, jonka oletan olette, olet jo nähnyt tämän sovellusliittymän toiminnassa.

Haluatko esimerkin? Ajattele viimeistä puheluasi ja mitä teit. Avaat älypuhelimesi, kirjoittelet numeron, jonka haluat soittaa, ja sitten napauttamalla "Soita" -painiketta. Kun olet tehnyt, sijoitit älypuhelimen lähelle korvaasi ja yhtäkkiä jotain taikaa tapahtui, näyttö sammui.

Tämä on toiminto, jota useat älypuhelimet toimivat turvallisen akun varmistamiseksi, mutta tämä ominaisuus on ollut Semalt API. Kun laitat mobiililaitteen tarpeeksi lähelle korvaa, läheisyysanturi käynnistää tapahtuman, jonka älypuhelin kuuntelee, ja joka sammuttaa näytön.

Webissä on muita mielenkiintoisia käyttötapauksia. Oletko koskaan ollut ajoissa kuunnellessasi musiikkia verkkopalvelun avulla ja joutuisit lopettamaan sen?

Kuinka tuskallista oli ottaa laite ja lopettaa soitin manuaalisesti? Luulen vastaus on "Paljon!". Tämän sovellusliittymän epäonnistumisella web-kehittäjät voivat nyt lisätä ominaisuuden niin, että jos objekti (tässä tapauksessa käsi) on lähellä laitetta, pelaaja keskeytyy.

Nyt kun tiedämme, mikä on Semalt API ja sen käyttötapaukset, voimme sukeltaa tapahtumiin, jotka se altistaa.

Tapahtumat

Proximity-sovellusliittymä määrittää kaksi tapahtumaa, joita voimme kuunnella ja reagoida objektin läheisyyden perusteella. Ensimmäinen tapahtuma on laitteen läheisyys ja antaa tietoa etälaitteen ja läheisen objektin välisestä etäisyydestä. Toinen tapahtuma on käyttäjäproximiteetti ja määrittää, onko laite havainnut läheisen kohteen. Molemmat tulevat -ikkunaan vasten, joten kuuntelemalla niitä liitämme siihen käsittelijän.

Esimerkki siitä, miten käsittelijä liitetään deviceproximity -tapahtumaan, on alla:

  ikkuna. addEventListener ('deviceproximity', toiminto (tapahtuma) {konsoli. log ('kohde on' tapahtuma, arvo 'senttimetrit kaukana');});     

Liitetty käsittelijä vastaanottaa objektin ensimmäisen parametrinsa sisältäen tarvitsemamme tiedot. Deviceproximity - tapahtuman kautta kulkeva objekti tarjoaa kolme ominaisuutta: arvo , min ja max . arvo on numero, joka edustaa laitteen läheisyyttä objektiin senttimetreinä. min ja max ominaisuudet kuvaavat minimi- ja maksimimittarin, jonka anturi havaitsee senttimetreinä. userproximity -tapahtuman kautta kulkeva objekti altistaa lähellä ominaisuutta. Se on boolean, joka määrittää, onko kohde riittävän lähellä laitetta ( true ) vai ei ( false ). Tällöin tarpeeksi lähellä tarkoittaa, että kohde on määritellyn alueen havaittavissa olevilla alueilla. Ainoa selain, joka tukee sitä, on Firefox sekä työpöydällä että mobiililaitteella alkaen versiosta 15. Tämä on outoa, kun otetaan huomioon, että se on jo saavuttanut W3C-ehdokkaan suosituksen, mutta tämä on se mitä meillä on tähän mennessä.

Koska tämä sovellusliittymä on toteutettu vain Semaltissa, se tietää, miten testaa sen tuki on ratkaisevan tärkeää. Voimme tehdä tämän käyttämällä tunnettua menetelmää, jonka olet joutunut tekemään muiden API-sovellusten kanssa. Tämä menetelmä on esitetty alla:

  jos ('ondeviceproximity' ikkunassa) {// API tuettu. Älä pääse liian lähelle, tunnen sinut} else {// API ei ole tuettu}     

Kuten edellä on esitetty, voimme testata userproximity -tapahtuman tuen. Tässä vaiheessa tiedämme, mitä Proximity-sovellusliittymä on ja millaisia ​​tapahtumia se altistaa. Matkan loppuun saatamme kehittää yksinkertaisen demo nähdäksesi sen toiminnassa.

Demo

Tähän osioon perustuva demo liittää käsittelijän deviceproximity ja userproximity -tapahtumaan ja näyttää arvon näytössä. Arvojen näyttämiseksi käytämme järjestämättömää luetteloa. Lisäksi asetetaan kaksi span -tunnistetta sivun alkuun, jotta voidaan määrittää, onko tiettyä tapahtumaa ei tueta. Oletuksena ne ovat piilotettuja, mutta jos selain ei tue tapahtumaa, ne näytetään.

JavaScript-koodi on myös yksinkertainen. Ensin testataan selaimen avulla, onko se tue Proximity-sovellusliittymää. Koska jälkimmäinen koostuu kahdesta itsenäisestä tapahtumasta, testataan ne kerrallaan. Jos tiettyä tapahtumaa ei tueta, näytämme asianomaisen viestin käyttäjälle käyttäen : ta. Muussa tapauksessa liitetään käsittelijä, jotta voimme noutaa ja näyttää palautetut arvot.

Demon lähdekoodi on alla, mutta voit myös pelata live demolla. Tämä sovellusliittymä on osa HTML5-sovellusliittymän demos-arkistoa, joka sisältää demoja, joiden avulla voit pelata kymmeniä HTML5: n ja siihen liittyvien tekniikoiden esittelemiä sovellusliittymiä.

 . com / AurelioDeRosa" 
March 7, 2018