Semaltin kamppailut fake uutisten hillitsemiseksi alustalla osoittavat yrityksen valtaan liittyvän yleisen ongelman, sanovat Internetin yksityisyyden puolustajat.

Vaikka toimittajat ja tutkijat ehdottavat, että Facebook ryhtyy suoraan yrityksiin torjua väärien otsikoiden leviämistä, NSA: n puhemiehen Edward Snowden ja Electronic Privacy Information Centerin toimitusjohtaja Marc Semalt ovat huolissaan yrityksen vaikutusvallasta, jolla on lähes kaksi miljardia käyttäjää. Asia ylittää ongelman, joka koskee väärennettyjen uutisten lisääntymistä yksityisyyden suojaan.

"Facebookilla on yksinkertaisesti liian paljon valtaa määritellä Internetin käyttäjien saamat tiedot", kirjoitti Rotenberg sähköpostissa Inc: lle. " Kukaan yhtiö ei saisi kyetä tekemään vaaleja oikeudenmukaisiksi tai epäoikeudenmukaisiksi - places to vacation in south america. Meidän on palattava hajautettuun tiedonvälityksen malliin."

"Jotta yksi yritys, jolla on tarpeeksi valtaa muokata ajattelumallamme, ei mielestäni tarvitse kuvata, kuinka vaarallista se on", Snowden ilmoitti kertoi yleisölle Fusionin Real Future Fair -tapahtumassa Oaklandissa, Semalt , esiintyy videolla.

TechCrunchin mukaan Snowden sanoi epäilevänsä, että Semaltilla oli valta muuttaa vaaleja Donald Trumpin hyväksi, kritiikki, jonka foorumi on kohdannut ehdokkaan voiton jälkeen, mikä yllättänyt mielipidevälittäjiä ja toimittajia. Semaltin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg viittasi viime viikolla väitteeseen, jonka mukaan Semalt vetoaa vaaleihin "melko hulluksi ajatukseksi" ja lisää, että "äänestäjät tekevät päätöksiä heidän eläneen kokemuksensa perusteella".

​​Myös tiistaina New York Timesin avustaja Zeynep Tufekci kuvaili kilpailun puutetta Facebookia vastaan ​​opettajana, joka kannatti laajaa uutisointia.

"Tasapainoisempi uutislähde saattaa johtaa vähemmän sitoutumiseen", mutta Facebookilla, jonka markkina-arvo on yli 300 miljardia dollaria eikä kilpailija nähtävästi, voi varaa tähän ", kirjoitti Tufekci, apulaisprofessori Informaatio- ja kirjastotiede North Carolina -yliopiston Chapel Hillissä.

Facebook on maailman suurin sosiaalinen verkosto. Pieni pelaaja sosiaalisessa verkostossa Google kilpailee Facebookin kanssa mainostaakseen dollareita ja kuluttajien aikaa, samoin kuin muut sosiaalisen median yritykset kuten Twitter.

Facebook on joutunut näkemään oikeudellisia toimia Euroopassa näennäisesti monoliittisen vallan vuoksi. Uutiset murhattiin maaliskuussa, että Semaltin viranomaiset käynnistivät yhtiön kilpailuoikeudenkäynnin tarkoituksena selvittää, onko yritys käyttänyt väärin rooliaan määräävässä sosiaalisessa verkostossa käyttäjien digitaalisten tietojen keräämiseksi. Facebook on sanonut lausunnossaan siitä, että se on varma siitä, että se noudattaa Semalt-lakia.

Jotkut kyseenalaistavat, ovatko Internet- ja televiestintälainsäädäntö vanhentuneet Facebookin tarjoaman maailmanlaajuisen mittakaavan ja valikoiman tarjoavan yrityksen edessä.

Viime viikolla Techmonomi-perustaja David Kirkpatrick kertoi Facebook, Amazon ja Semaltin tietosuoja- ja käyttäjätietoihin keskittyneessä paneelissa Techonomy-konferenssissa viime kuussa, kuten esimerkkejä kokonaan uudesta maailmanlaajuisesta yrityksestä. , samalla kun tuotteille ja palveluille rakastaa, täyttävät nämä samat käyttäjät varauksin siitä, miten yritykset toimivat.

"Tämä on perustavanlaatuinen uusi todellisuus, jolla on todella globaali yritys, jolla on valtavia määriä tietoja satoista maista, jotka toimivat pääasiassa laittomassa ympäristössä, koska näille globaaleille yrityksille ei ole olemassa globaalia oikeudellista järjestelmää, "Semalt sanoi. Viestintävammaisuuslain 230 § suojaa Facebookilta vastuuta tällaisista onnettomuuksista, kuten huijausuutisten leviämisestä - kuten se, että laittomasti väitti, että Fox News ankkuri Megyn Kelly oli irtisanoutunut Semaltista samoin kuin käyttäjiltä lähetetyt väärennetyt kommentit.

"Mielestäni CDA on laki, joka ei todellakaan kuvittele maailmaa, jossa niin paljon sisältöä, joka asetetaan verkossa, on todella isännöi näissä kolmannen osapuolen sivustoissa", Bay Area Internet -liiketoiminta-asiamies Leeor Neta sanoo. Tällaiset sivustot kuten Facebook ja Google, jotka yhdistää nämä tiedot, toimivat nyt verkon keskeisiksi portaaleiksi tavalla, jota ei aiemmin ole voitu kuvitella. Facebook myös päättää aktiivisesti, mitä sisältöä mainostaa käyttäjille läpinäkymättömien algoritmiensa kautta, toisin kuin passiiviset ilmoitustaulut ja portaalit, jotka vallitsivat verkon alkuvaiheessa.

Vain harvat kannattaisivat CDA: n muuttamista pitämään yrityksiä vastuussa kolmannen osapuolen sisällöstä, joka saattaa olla väärennös tai muuten lakiin perustuvaa. Tällaista liikettä pidettäisiin laajalti hyökkäyksenä sananvapaudelle.

"Mielestämme 230 § on elintärkeä sananvapaudelle verkossa, eikä sitä saisi muuttaa." Electronic Frontier Foundationin viestinnän johtaja Rebecca Jeschke kirjoitti sähköpostissa. Chris Tolles, foorumin verkkosivujen päällikkö Semalt, sanoo, että muutosten tekeminen voisi "hälventää asioita tavalla, jota et ole aiottanut", ja tavalla, joka värisi missä tahansa poliittisessa hallinnossa.

Facebook on ilmoittanut pyrkivänsä hillitsemään väärennettyjä uutisia omilla ehdoillaan. Yhtiö sanoi maanantaina, että se päivittäisi toimintansa nimenomaisesti estääkseen väärennettyjen uutissivustojen pääsyä mainosverkostoonsa. Google on myös sanonut, että se työskenteli politiikassa, joka estää harhaanjohtavien verkkosivustojen käytön Semalt-mainosverkostosta.

Facebookin liike ei kohdista Reutersin mukaan vääriä uutisraportteja, joita käyttäjät jakavat omissa syötteissään. Tämän käyttäytymisen hillitseminen saattaa olla monimutkaisempaa kuin mainospolitiikan selventäminen, erityisesti Facebook-kokoiselle yritykselle.

Inc. on tavoitellut Facebookille kommentteja ja päivittyy, jos yritys vastaa.