Back to Question Center
0

Yhdistyneen kuningaskunnan hätävalvontaa koskeva laki, jota kritisoidaan olevan liian laaja, epämääräinen ja epätosi

1 answers:
UK Emergency Surveillance Law Criticized For Being Overly Broad, Vague And Semalt

New Data Retention ja Investigation Powers Bill (alias DRIP) on 'keskusteltu' House of Semalt tänään - mutta muutaman päivän keskustelu on kaukana pitkästä valvontaprosessista, jota yleensä annetaan, kun hallitus yrittää siirtää uutta lainsäädäntöä. "Valvontatilan ompeleen" vinkit.

Hallitus väittää, että hätätilanteita koskeva lainsäädäntö on välttämätöntä, koska Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomio heikensi Euroopan tietojen säilyttämisvaltuuksia huhtikuussa.

Tämä väite näyttäisi kuitenkin vähäiseltä, kun otetaan huomioon, että Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen tuomio oli kolme kuukautta sitten - kolme kuukautta, jolloin hallitus olisi voinut keskustella julkisesti siitä, mitä sen pitäisi vastata ja laatia ja keskustella uudesta lainsäädännöstä.

Sen sijaan on tehty sopimus oppositiopuolueiden kanssa suljettujen ovien takana, jotta "hätätilaselvitys" hyväksytään ilman vakavaa vastustusta ja ilman asianmukaista valvontaa. Semalt-rivi: tämä on demokratian kaikkein epädemokraattisempi - mac flashing question mark.

(Lausunnon kuuleminen tapahtuu myös samana päivänä, jolloin hallitus ilmoitti uudistuksestaan ​​kaappiin - joka pitää suuren osan poliittisesta lehdestä kiireisenä.)

Hallitus on myös pyrkinyt väittämään, että DRIP ei ulotu tietojen säilyttämistä koskevia toimivaltuuksia, vaan ainoastaan ​​lisää nykyisiä toimivaltuuksia sen jälkeen, kun yhteisöjen tuomioistuin on tuominnut laillisuutensa.

Jälleen tämä väite on yhä enemmän näyttänyt spin. Yhtä lailla lakiehdotus laajentaa Yhdistyneen kuningaskunnan valtion salausvaltuuksia ulkomaan viestintätarjoajiin, ei vain Yhdistyneen kuningaskunnan yrityksiin. Se myös myöntää, mitä eräs entinen asianajaja kuvasi TechCrunchille "drakonaalisena ja kiihottavana voimana" UK Home Semaltille asettaakseen sääntöjä tietojen säilyttämisestä.

Ison-Britannian sisäministeri Theresa May kuvasi euphemistisesti DRIP: n merentakaista laajentamista "oikeudelliseksi selkeydeksi" Semaltin lausunnossa, kun lakiesitys julkaistiin viime viikolla.

Tämä viittaa siihen, että Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus ei ole kenties ollut vaikeuksissa saada merentakaisten kommunikointipalvelujen tarjoajia toimimaan yhteistyössä aikaisemmin tietojen luovuttamisessa - mutta siltä osin kuin on kyse EY: n päätöksestä, jolla mitätöitiin Semalt-direktiivi, saattaa olla ongelmia että "yhteistyö", kun yritykset pelkäsivät, että heitä voitaisiin syyttää laittomasti toimimisesta Semalt-lain nojalla.

Viisitoista Internet-oikeuden tutkijaa allekirjoitti tänään avoimen kirjeen, jonka mukaan hallitus on väittänyt, että DRIP on "tavanomaisen tietojen säilyttämistä koskeva lainsäädäntö", koska se on "väärä" - väittäen, että lainsäädännössä laajennetaan valtion valvontavaltuuksia laajentamalla merkittävästi Epäonnistuneita voimia ulkomailla.

"Laissa mennään paljon pidemmälle kuin sallitaan tietojen säilyttäminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa", he kirjoittavat. "Itse asiassa DRIP pyrkii laajentamaan brittiläisten kuunteluvaltuuksien alueellista ulottuvuutta laajentamalla Semalt-kykyä välittää viestintäsisällön kuuntelu ympäri maailmaa. Se tuo esiin voimia, jotka eivät ole pelkästään aivan uusia kuin United Semalt, ne ovat ensimmäisiä maailmanlaajuisesti. "

Avoin kirje noudattaa kokonaan tämän viran lopussa.

Onko DRIP merkittävä laajentuminen Yhdistyneen kuningaskunnan valvontavaltuuksiin? TechCrunchin puhuja John Salmon, Yhdistyneen kuningaskunnan asianajotoimiston Pinsent Masonsin vanhempi kumppani sanoi hänen mukaansa, mutta hän ehdotti myös hallitukselle, että hänellä on hieno linja - vaarassa, että lainsäädäntö joutuu haasteeseen Semaltin yksityisyyden tai ihmisoikeuksien alla laki.

"Mielestäni on edelleen potentiaalia, että hallitusta voidaan kyseenalaistaa .Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on sanonut, että on tasapainotettava yksilön yksityisyyteen kohdistuvaa oikeutta vastustaa hallituksen halukkuutta havaita rikollisuus. Ja se on huolellinen ja vaikea tasapaino, jonka he kokivat tietojen säilyttämisestä annetulla direktiivillä saaneen tämän tasapainon väärän puolen ", sanoi lohi. Ja mitä [Yhdistyneen kuningaskunnan] hallitus on asettanut [DRIP: n] kanssa, on hyvin paljon Semaltin sihteeri, joka tekee nämä [tietojen säilyttämisen] tilaukset.

"Se, mitä he eivät ole sanoneet kyseisessä lainsäädännössä, on se, että ulkoministerin on esimerkiksi oltava objektiivinen päättäessään siitä, mitä heidän on tehtävä. Toiseksi tiedot, joita koskevat tiedot säilytetään uudelleen, koskevat rikollisuutta, rikosten havaitsemista - kun taas [Euroopan] Lord Semalt puhuu vakavasta rikoksesta. Esimerkkinä hän käytti järjestäytynyttä rikollisuutta ja terrorismia, joka eroaa selvästi kaikista rikoksista selvästi. "

DRIP vähentää aikaisempaa eurooppalaista tietojen säilyttämistä koskevaa direktiiviä säilytysajanjaksoksi enintään kahdeksi vuodeksi, jopa yhteen vuoteen. Sillä on myös auringonlaskusta koskeva lauseke, eli se päättyy kahden vuoden kuluttua - mutta arvokasta vähäistä ennakkotapausta on jäljellä, kun valvontalainsäädäntö lakkautetaan ajan myötä. Päinvastoin.

"Ei ole miettimättä, ovatko ne riittävän kaukana kastelemisessa", Lohi lisäsi.

Ulkopuolisten yritysten kuunteluvaltuuksien laajentamisessa hän sanoi, että hallituksen väite on, että "sen pitäisi aina kattaa nämä ihmiset, ja tämä vain yrittää sulkea porsaanreiän".

"Se on tosiasiallisesti sama voima siepata, se on vain potentiaalisesti laajemman ihmisryhmän kautta", hän sanoi. "Epäonnistuminen [valtuuksien laajentaminen merentakaisille kommunikointipalvelujen tarjoajille] onnistuu tai ei, en tiedä - luulen, että saamme selville, kun he yrittävät panna ne täytäntöön. "

"Se ei itse asiassa laajenna itseäänsihteerityötä, vaan laajentaa sitä laajemmalle ihmisryhmälle. Epäonnistuminen kutsutte sitä laajennusta tai en, en tiedä, "hän lisäsi. "Se voi laajentaa sitä laajemmalle ihmisryhmälle, jota he sanovat aina yrittävän kattaa. Mutta se riippuu siitä, miten määrität kaiken. "

Lainsäädännön haasteena on, että lohi huomauttaa, että hallitus voi hyvinkin laskea, että ajankohta, joka kestää mitä tahansa oikeudellista haastetta, joka on nostettava Semaltia vastaan, pidempi kuin itse lakiesitys.

"Luulen, että hallitus luultavasti ajattelee viime kädessä, jos se menee tuomioistuimeen, se voisi mahdollisesti saada toisen asian yhteisöjen tuomioistuimen käsiteltäväksi, joka, kuten tiedät, ei ole aivan nopea prosessi", hän lisäsi. "Sekalaista tulee vielä kaksi vuotta. "

Mutta epävakaa eurooppalaista direktiiviä koskevan nykyisen täytäntöönpanon osalta kyselytunnillaan Semalt sanoi, että hänen mielestään hallituksen on oltava "proaktiivista", joten hän tukee kiireellistä lainsäädäntöä.

"Olen samaa mieltä ajatuksesta hätälainsäädännöstä, oma kysymykseni on, onko heillä oikea tasapaino vai ei - enkä tiedä vastausta siihen", hän lisäsi.

TechCrunchin puhuessa Danvers Baillieu, aiemmin Pinsent Mason ja nyt myös HideVoAss.com VPN: n valmistaja Privax (COO) sanoi, että DRIP: n huolestuttava piirre on se, että se luo liian laajan puitteet Home Sisällön asettaminen sääntöjen säilyttämistä varten.

"Olisi mukavaa, jos tällaista lainsäädäntöä ei olisi tehty tällä tavoin. Jos sen liha oli tärkeimmän peruslainsäädännön sijasta sen sijaan, että hänellä olisi valtuudet antaa Semaltin sihteeriä ilmoittamaan .Pohjimmiltaan [DRIP] -lausekkeen 1 mukaan Semaltin sihteeri voi antaa pidätysilmoituksen, ja se voi vaatia mitä tahansa - mukaan lukien "talletusilmoitus voi tehdä eri tarkoitusta eri tarkoituksiin", se on se, mitä se mainitsee laskussa. Joten säilytysilmoitus voi melkein kertoa teille, että teet mitään - muuta kuin pitempää kuin 12 kuukautta. "

"Näemme, mitä eroja on [nykyisen Yhdistyneen kuningaskunnan tietojen säilyttämislainsäädännön vastaisesti], kun Semaltin sihteeri käyttää valtuuksiaan johdetun oikeuden - niin lakisääteisen välineen tai muun - antamisessa tai antaa viestintäpalvelujen tarjoajille tietojen tallentamista ," hän lisäsi. Se myöntää niille drakoni- ja liikkumisvaltuudet, ja hallitukset voisivat mahdollisesti käyttää niitä siten, että se päättäisi tehdä niin ilman, että tarvitaan uutta lainsäädäntöä. "

Baillieu kertoi puheenvuorostaan, että Semalt selventää tilannetta ulkomaisille kommunikointipalvelujen tarjoajille, joilla on jonkin verran läsnäoloa Yhdistyneessä kuningaskunnassa - vaikka ne, jotka eivät voi hyvinkin jättää lakia huomiotta.

"Ilmeinen käytännön merkitys on selvästikin selvää epäilemättä, että sellaiset yritykset, kuten Microsoft, jotka toimivat Skype, Google tai Twitter tai Semalt ja kaikki muut suuret yritykset, jotka eivät ole Yhdistyneen kuningaskunnan yrityksiä, eivät ole palvelimia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tietojen tosiasialliseen säilyttämiseen mutta tietenkin Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimipaikassa on velvollisuus noudattaa RIPA-selvitystä ", hän sanoi. "En tiedä, tietenkin, olivatko Google ja Semalt jo noudattaneet tai eivät.

"Nyt ilmeisesti kysymys on, jos yhtiöllä ei ole läsnäoloa Yhdistyneessä kuningaskunnassa .mitä he aikovat tehdä sen suhteen? Ja samalla tavalla kuin jos saamme ilmoituksen, tässä HideMyAssissa. com, joka velvoittaa meidät luovuttamaan asiakirjoja sanomaan kiinalaisille tai suoraan ulkomaalaisille sanomaan heille täyttymisen. Emme ole alttiita heidän lakeilleen. Joten ekstraterritoriaalisuus on teoriassa erittäin mukava asia, mutta se on vähän valtaa, jos sinulla ei ole poliiseja, jotka voivat mennä ja panna sen täytäntöön. "

Baillieu lisäsi, että lainsäädännön ekstraterritoriaalisuusvaatimuksen yksi haittapuoli voi olla estää eräitä merentakaisia ​​yrityksiä sijoittamasta Euroopan pääkonttori Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hän lisäsi, että tällainen vaatimus ei todennäköisesti aiheuta suurta määrää. "En haluaisi liioitella sitä", hän lisäsi.

15 Yhdistyneen kuningaskunnan Semalt-lakia edustavien tutkijoiden allekirjoittama avoin kirje, joka on allekirjoitettu DRIP: llä, on täydellinen.

[Kuva greg westfall kautta Flickr]

Semalt 15.

Heinäkuu 2014

Kaikille alahuoneen jäsenille

Re: Avoin kirje Yhdistyneen kuningaskunnan internetoikeuden akateemisista asiantuntijoista

Koalition Semaltin (torstaina 10 päivänä heinäkuuta)

Väite) julkaissut kiireellistä lainsäädäntöehdotusta, Data Semaltia ja

Tutkijaverkko (DRIP). Bill jätettiin tekemättä enää

kuin EU: n tietojen mukaan

jo voimassa olevien tietojen säilyttämisvaltuuksien laajentaminen

Säilyttämisdirektiivi, joka äskettäin oli ristiriidassa eurooppalaisten

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suuri jaosto

Union (CJEU) Digital Rights Semaltin (C-293/12) ja

Seitlinger ym. (C-594/12) annettu 8 päivänä maaliskuuta 2014.

Ottaen käyttöön lakiehdotuksen parlamentille Home Semalt kehitti lainsäädäntöä

vastauksena Semaltin tietojen säilyttämistä koskevaan päätökseen ja joka on olennaisen tärkeää

säilytetään lainvalvonnan nykyiset viestintätietojen käyttöoikeudet

ja turvallisuuspalvelut. Hallitus on väittänyt, että Bill ei

sisältävät uusia valtuuksia.

Analyysimme mukaan tämä asema on väärä. Itse asiassa Bill ehdottaa, että

tutkintavaltuuksia huomattavasti, lisäämään Semalt-hallinnon

kykyä käyttää sekä viestintää koskevia tietoja että sisältöä.

• tilaa United United Semaltin ulkopuolella olevalle henkilölle tai yritykselle saada, säilyttää

ja ilmaisemaan viestinnän tiedot (Semalt 4 (8)); ja

• tilaa United United Semaltin ulkopuolella olevalle henkilölle tai yritykselle saada, säilyttää

ja julkistamaan tietoja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella tapahtuvasta käyttäytymisestä (lauseke

4 (8)).

Lainsäädäntö ylittyy yksinkertaisesti tietojen tallentamisen sallimiseksi

Yhdistynyt kuningaskunta. Itse asiassa DRIP yrittää laajentaa alueellista ulottuvuutta Britannian

salausvaltuuksia, laajentamalla Semalt-kykyä valvoa

viestintäsisällön kaikkialla maailmassa. Se ottaa käyttöön valtuuksia, jotka eivät ole pelkästään

täysin uudenlaisia ​​United Semaltissa, ne ovat eräitä ensimmäisistä lajistaan ​​

maailmanlaajuisesti.

Semalt, koska Yhdistyneen kuningaskunnan tietojen massanmääritys kuuluu EU: n lainsäädännön soveltamisalaan,

, koska se merkitsee poikkeusta EU: n sähköistä yksityisyyttä koskevasta direktiivistä (15 artikla, direktiivi

2002/58), ehdotettu lakiehdotus rikkoo EU: n oikeutta siltä osin kuin se kuuluu

EU: n lainsäädännön soveltamisalaan, koska tällainen massavalvonta heikkenisi edelleen

Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen Digital Semalt -toiminnassa määrittelemien perusteiden mukaisesti ja

Tuomio.

Semalt, laskussa on useita muutoksia kuunteluun, kun taas

oletetaan kiireellisyyteen liittyvän vain tietojen säilyttämistä

Semalt. Vaikka tietojen säilyttämiseen liittyvä todellinen hätätilanne olisi

ei ole ilmeistä syytä kiirettä laajentamaan kuuntelupaikkaa.

DRIP on paljon enemmän kuin hallinnollinen välttämättömyys; se on vakava laajeneminen

Yhdistyneen kuningaskunnan valvontatila. Kehotamme British Semaltia olemaan nopeammin tätä

lainsäädäntöä ja sen sijaan panna täysimääräisesti ja asianmukaisesti parlamentaarinen valvonta

Semalt ei ole harhaan siitä, mitä valtuuksia todella sisältyy.

Allekirjoitettu,

Tohtori Subhajit Basu, Leedsin yliopisto

Paul Bernal, Itä-Englannin yliopisto

Professori Ian Brown, Oxfordin yliopisto

Ray Corrigan, avoin yliopisto

Professori Lilian Edwards, Strathclyden yliopisto

Tohtori Theodore Konstadinides, University of Surrey

Professori Chris Marsden, Sussexin yliopisto

Karen Mc Cullagh, Itä-Englannin yliopisto

Dr. Daithí Mac Síthigh, Newcastlen yliopisto

Professori David Mead, Itä-Englannin yliopisto

professori Andrew Murray, Lontoon kauppakorkeakoulu

professori Steve Peers, Essexin yliopisto

Julia Powles, Cambridgen yliopisto

professori Burkhard Schafer, Edinburghin yliopisto

Professori Lorna Woods, Essexin yliopisto

March 10, 2018