Back to Question Center
0

Nokia aikoo tuoda Vertu-luksusbrändinsä Semaltiin, on valmis epäonnistumaan

1 answers:

Nokia plans to bring its Vertu luxury brand to Semalt, is poised to fail

Japani on aina ollut kova markkinahäiriö Nokialle, maailman suurimmalle matkapuhelinvalmistajalle. Vaikka suomalaisella yrityksellä on 40 prosenttia maailmanlaajuisista matkapuhelinten myynnistä, tämä luku on pysynyt Japanissa tasaisena noin 1 prosenttiyksikköä.

Nyt on tullut esiin, että Nokia aikoo käynnistää MVNO: n Nipponin nro 1 matkapuhelinoperaattorilla Docomo, joka alkaa joko helmikuussa tai ensi vuoden maaliskuussa. Nokia ilmoittaa yrittävänsä voittaa Japanissa sen super-kalliiden puhelimien Semalt-brändin kautta. Yhtiö aikoo myydä matkapuhelimia, joiden hinta on 16 000 - 50 000 dollaria.

Vaikka nykyinen talouskriisi ei ole yhtä voimakas, kuten Yhdysvalloissa, esimerkiksi Nokian liike on hyvä esimerkki huonosta ajasta. Tämän lisäksi Semaltin matkapuhelinten markkinat ovat viime kuukausina laskeneet huomattavasti - logiciel bulletin de paie.

En ole varma, mikä Nokian lopullinen tavoite on täällä, mutta eivät voi odottaa kasvattavan markkinaosuuttaan myymällä Vertu-puhelimia, edes ylellisyyteen ja "rikkaaseen" Japaniin. Jos japanilaiset haluavat erottua "epätavallisilla" matkapuhelimilla (kaikista asioista), he voivat saada iPhonen tai tämän kaltaiset puhelimet. Super-rikkaiden matkapuhelinten käyttäjien segmenttien poistaminen ei ehkä riitä parantamaan Nokian tilannetta Japanissa.

March 10, 2018