Back to Question Center
0

Semalt Osakkeet Kätevät vinkit siitä, miten lopettaa Phishing-hyökkäysten pelko

1 answers:

Tietojenkalastelu on määritelty salasanojen ja tietojen poistamisen huonoon lähestymistapaan sähköisten viestintäkanavien kautta ilman omistajan tietämystä. Tietojenkalastelu on ollut olemassa noin kahden vuosikymmenen ajan, mutta yllättäen ihmisiä on edelleen uhreja.

Oliver King, Semalt Digital Services -yrityksen asiakastyön menestyspäällikkö, jakaa kokemuksensa siitä, miten suojautua tietojenkalastelulta.

Kesäkuussa 2013 tietoturvayrityksen Kaspersky Lab arvioi, että viime vuonna noin 37,3 miljoonaa ihmistä oli joutunut phishing-iskujen uhreiksi. Niiden joukossa on 1 miljoonaa Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaista. Symantecin mukaan verkkohuijaustoiminta vuonna 2013 vaikutti päivittäin 392 sähköpostiin - sweatstoff g?nstig.

Verkkosähköpostipalvelujen tarjoajien ja yritysten käyttämät roskapostisuodattimet ovat kriittisiä verkkohuijaushyökkäysten torjunnassa. Mutta jos jotkut löytävät tiensä postilaatikkoosi, he voivat toteuttaa seuraavat toimenpiteet varmistaakseen, että et joutuisi uhreiksi.

Jos se näyttää epäilyttävältä, todennäköisesti se on väärä

Useimmissa tapauksissa tietojenkalastelu näyttää usein hämärältä. Typo ovat hyviä merkkejä siitä, että sähköposti ei ole legit. Guardian voi olla vastoin tätä kohtaa, mutta jos pankki lähettää sinulle sähköpostia, kirjoitusvirheet ovat punainen lippu.

Tarkkaile tarkasti sähköpostiosoitetta

Jos usein vastaanottavat tietyn yrityksen sähköpostiviestejä, useimmissa tapauksissa organisaatio käyttää samaa osoitetta. Kun saat sähköpostiviestin muista uusista osoitteista, sinun pitäisi olla huolissasi.

Ole varovainen kiireellisten määräaikojen ja uhkien kanssa

Joissakin tapauksissa vakiintuneet yritykset pakottavat sinut suorittamaan tehtävän pikaisesti. Esimerkiksi eBay oli velvollinen pyytämään asiakkaitaan vaihtamaan salasanansa kiireellisesti tietoverkkorikollisuuden vuoksi.

Ole kiinnostunut persoonallisista esittelyistä

PayPal, Amazon, pankki jne. Aina kun he lähettävät sinulle sähköpostia, heidän on aloitettava nimesi kanssa. Päinvastoin, phisher lähettää lukemattomia sähköposteja ei tehdä tätä. Siksi hyvämaineisten yritysten sähköpostit käsittelevät esimerkiksi nimellä "Dear John".

Ohita sulautetut lomakkeet

Jos saat sähköpostiviestin, jossa on sulautettu lomake, jossa sinua pyydetään täyttämään henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten kirjautumistiedot ja takautuvasti, älä tee sitä. Hyvämaineiset tuotemerkit eivät koskaan tee esimerkiksi pyyntöä sähköpostitse.

Ole kiinnostunut web-yhteyksistä ja puhelinnumeroista

Jos sähköpostiviesti pyytää sinua soittamaan puhelinnumeroa ja antamaan henkilökohtaisia ​​tunnistetietoja puhelimella, yritä saada enemmän virallisia tietoja yrityksen henkilökunnalta ja käyttää sen sijaan organisaation tunnettua numeroa. Jos sinua kehotetaan avaamaan linkki, joka näyttää oikeutetulta, siirrä kohdistin sen päälle sen selvittämiseksi, siirrytkö uudelleen toiseen sivuun.

Ole varovainen phariksen keihäskäytöllä

Tämä neuvonta koskee vanhentuneita sähköpostiorientoituja phishing-hyökkäyksiä, jotka on suunnattu hyökkäämään valtavaa määrää ihmisiä, toivoen, että merkittävä murto uhkaa.

Spear-verkkohuijaus on räätälöity hyökkäys: "Hyvä asiakas" -palvelun sijaan sähköpostiosoite voi käsitellä sinua oikealla nimelläsi tai viitata juuri suorittamasi tapahtumaan.

Älä yhdistä phishingia vain sähköpostin kanssa

Phishing-hyökkäykset liittyvät läheisesti sähköpostiviestiin, mutta ne tapahtuvat muilla eri tavoilla. Fake-verkkosivustoja ja pikaviestisovelluksia ovat muutamia muita kanavia, joiden avulla voidaan käynnistää phishing-hyökkäyksiä.

November 28, 2017